måndag 21 mars 2011


Lördagen den 26 mars kl 20.30 är det dags igen för Earth Hour – den största miljömanifestationen genom tiderna. Då släcker vi ljuset under en timmes tid för att skicka en signal till världens beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar.

Earth Hour startade 2007 i Sydney, Australien när 2.200 tusen individer och mer än 2.000 företag släckte belysningen under en timme, för att ta ställning mot klimatförändringen. Bara ett år senare var Earth Hour en global rörelse för mer än 50 miljoner människor i 35 länder. Globala landmärken som Sydney Harbour Bridge, CN Tower i Toronto, Golden Gate-bron i San Francisco, och Roms Colosseum, stod alla i mörkret, som symboler för hopp för en sak som växer mer brådskande per timme.

I mars 2009 deltog hundratals miljoner människor i den tredje Earth Hour. Över 4000 städer i 88 länder visade officiellt sitt stöd för vår planet, vilket gör Earth Hour 2009 till världens största globala initiativ för att motverka klimatförändringarna.

Lördagen den 27 mars, blev Earth Hour 2010 den största Earth Hour någonsin. Ett rekord på 128 länder anslöt sig till globala visning av klimatåtgärder. Kända byggnader och landmärken från Asien till Europa och Afrika till Amerika släktes ned. Människor över hela världen från alla samhällsskikt stängde av sina lampor och samlades för att fira och betrakta en sak som vi alla har gemensamt - vår planet.

Earth Hour 2011 kommer att äga rum lördagen den 26 mars kl 08:30 (lokal tid). Förutom denna släckta timme som sker på lördag, vad kan du göra? och hur skulle det påverka om du fick fler människor att följa dina idéer?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

About Me

Bloggintresserade

Använder Blogger.

NetworkedBlogs

Diverse